Vejledning

NTbestilling er henvendt til skoler, børnehaver og lignende offentlige institutioner, der ønsker at købe zonebilletter eller gruppebilletter til rejser i Region Nordjylland, og betale for billetten med EAN-nummer eller faktura. Desuden tilbyder NTbestilling muligheden for at lave pladsreservationer, hvis man rejser med anden rejsehjemmel, fx rejsekort, institutionskort eller kontantbillet.  

Der kan kun købes billetter og reserveres plads til rejser internt i Region Nordjylland.

For at kunne købe billet eller lave pladsreservation, skal du være registreret som bruger. Ved oprettelse skal der bl.a. indtastes EAN-nummer og SE-nummer/P-nummer/CVR-nummer.

Ved bestilling af rejser eller pladsreservation skal du indtaste, hvor I skal rejse fra og til, og hvornår I skal rejse. Du skal også indtaste, hvor mange voksne over 16 år, hvor mange børn til og med 11 år og hvor mange børn fra 12 til og med 15 år, der skal købes billet til. Der tages højde for reglen om, at enhver betalende voksen må medbringe 2 børn under 12 år gratis og ethvert betalende barn må medbringe et andet barn under 12 år gratis i bussen. Pladsreservation er gratis.

Støder du ind i problemer med brugeroprettelse eller bestilling af en billet eller pladsreservation, kan du kontakte NT Kundecenter på 98 11 11 11 alle hverdage kl. 08.00-17.00.

Gruppebilletter

Gruppebilletter kan kun bestilles til specifikke rejser. Derfor skal du indtaste, hvor I skal rejse fra og til, og hvornår I skal rejse. Du skal også indtaste, hvor mange voksne over 16 år, hvor mange børn til og med 11 år og hvor mange børn fra 12 til og med 15 år, der skal købes billet til. Der tages højde for reglen om, at enhver betalende voksen må medbringe 2 børn under 12 år gratis og ethvert betalende barn må medbringe et andet barn under 12 år gratis i bussen.

Vær opmærksom på, at hvis der bestilles gruppebilletter til 8 personer eller flere, skal billetten bestilles senest 5 hverdagsdøgn før afgang. Skal I rejse mandag klokken 10.00, skal I derfor bestille rejsen inden den foregående mandag klokken 10.00. Desuden skal du være opmærksom på, at der skal bestilles pladsreservation hos DSB på telefon 70 13 14 15, hvis grupperejsen foretages med DSB-tog. Selve billetten for de rejsende bestilles her på NTbestilling.dk. Det er kun selve pladsreservationen der skal købes hos DSB. Vi anbefaler, at I kontakter DSB før I bestiller en billet.

Zonebilletter

Der kan bestilles zonebilletter til enkeltpersoner eller til mindre grupper på maksimalt 7 personer. Ønskes der returbillet, sættes der kryds i boksen med "returrejse". Der kan også bestilles zonebilletter til mere end 8 personer, dog skal du være opmærksom på, at der ikke ydes plads- og rejsegaranti til grupper som rejser på zonebilletter.


Bestilling af billet

Ved bestilling skal du oplyse, hvordan du vil have billetten tilsendt. Du kan enten få den sendt pr. e-mail som en print-selv billet, eller som en sms-billet, der sendes til det telefonnummer, der er tilknyttet brugeroplysningerne, medmindre nummeret ændres på den enkelte bestilling. SMS-billetten udsendes 1 time før afrejsetidspunkt.

Hvis du ikke har mulighed for at benytte den bestilte rejse, kan den afbestilles. Zonebilletter skal afbestilles under ”mine ordre” senest to timer inden afrejse, og Gruppebilletter kan kun afbestilles ved at kontakte NTs Trafikservice på telefon 99 34 11 36 mellem 6.45-16.30 på hverdage, senest 24 timer før afrejse.

Pladsreservation til grupper med andre billettyper

I NTbestilling er det også muligt blot at reservere plads i bussen, også selvom du benytter dig af en anden billettype end en gruppebillet bestilt via NTbestilling, f.eks. rejsekort, institutionskort eller kontantbillet.

Ved bestilling af en pladsreservation skal du indtaste, hvor I skal rejse fra og til, samt hvornår I skal afsted. Du skal indtaste det samlede antal børn og voksne, der skal med på turen. Når du har valgt den rejse du ønsker, præsenteres du for rejseplanen; fortsæt og vælg herefter den ønskede leveringsmetode. Prisen sættes til 0 kr. når du vælger betalingsmetoden ”Betaling i bussen”. Når du har valgt ”Betaling i bussen” har du foretaget en pladsreservation og ikke en gruppebillet.

Pladsreservationer skal bestilles senest 5 hverdagsdøgn inden afrejsetidspunkt. Ligger afrejsetidspunktet mindre end 5 hverdagsdøgn fra bestillingstidspunktet, kan det ikke lade sig gøre at lave en reservation, og man er således ikke garanteret plads i bussen.

Du modtager kvitteringen for pladsreservationen på mail. Pladsreservationen skal fremvises ved påstigning sammen med den gyldige rejsehjemmel.

Vær opmærksom på, at der ved rejser internt i Aalborg Kommune ikke ydes pladsgaranti, og der kan ikke indsættes ekstra busser i myldretiden. 

Ved rejser med DSB, skal pladsreservationen bestilles særskilt hos DSB på tlf. 70 13 14 15.


Begrænset kapacitet

Vær opmærksom på, at NT har et begrænset antal busser til rådighed, og at der er begrænset plads i busserne. Derfor er det ikke altid muligt at efterkomme ønsker om befordring af grupper.

Hvis NT ikke kan efterkomme ønsket om befordring af en given gruppe, henvises der i stedet til private turistvognmænd.

Busserne er ikke indrettet til medtagning af større mængder bagage.


Kun kørsel til og fra stoppesteder

NTs kørsel sker efter gældende ordinære køreplaner. Det vil sige at der kun tilbydes transport mellem ordinære stoppesteder på i forvejen eksisterende ruter på de tidspunkter, som fremgår af køreplanerne.

Hjælp til browseropsætning

NTbestilling.dk er udviklet til at overholde gældende web-standarder. Hjemmesiden vises bedst med Microsoft Internet Explorer og Chrome

 

 Du finder NT's privatlivspolitik her: https://www.nordjyllandstrafikselskab.dk/Kundeservice/Privatlivspolitik

--------------