Rejseregler

På NTbestilling kan du bestille zonebilletter og gruppebilletter, samt lave pladsreservationer.

Gruppebilletter

Når du bestiller en gruppebillet til en rejse med bus i Nordjylland eller tog på Thy-, Skagens- eller Hirtshalsbanen, sendes der samtidig en anmodning om pladsreservation til NTs Trafikservice. Ved rejser med DSB, skal selve pladsreservationen bestilles særskilt hos DSB. Pladsreservation kan bestilles på telefon 70 13 14 15.

Vær opmærksom på, at gruppebilletter til grupper på 8 eller flere skal bestilles senest 5 hverdagsdøgn før afrejsetidspunkt. Hvis I fx skal rejse mandag klokken 10.00 skal rejsen bestilles inden den foregående mandag klokken 10.00.

Som udgangspunkt er det ikke muligt at bestille gruppebilletter til grupper på + 50 personer. Denne begrænsning skyldes, at der max sættes en ekstrabus ind ved grupperejser. Dog kan der dispenseres for dette, hvis det vurderes, at der kan medtages flere passagerer grundet tidspunkt på dagen.

 Ved rejser internt i Aalborg Kommune ydes der ikke pladsgaranti.

Zonebilletter

Der kan også bestilles zonebilletter til grupper eller enkeltpersoner via NTbestilling. Rejser I internt i Aalborg Kommune, anbefaler vi, at I bestiller flere zonebilletter i stedet for en gruppebillet, så der er mulighed for at opsplitte gruppen, hvis alle ikke kan komme med den samme bus.

Bestilling af billet

Ved bestilling oplyses forsendelsesmetode, dvs. om billetten skal sendes pr. e-mail eller pr. sms. Vær opmærksom på, at SMS billetten automatisk sendes til det mobilnummer, som blev oplyst ved brugeroprettelsen medmindre nummeret ændres på den enkelte bestilling. Billetten fremsendes efter endt bestilling.

Billetten er gyldig til det antal rejsende og fra det tidspunkt, der står angivet på billetten. I prisudregningen tages der højde for, at enhver betalende voksen må medtage 2 børn under 12 år gratis, og ethvert betalende barn må medtage et andet barn under 12 år gratis i bussen. Antallet af zoner fremgår af billetten.

Billetten skal forevises chaufføren ved indstigning og forevises på forlangende til det kontrollerende personale. Billetten skal opbevares under hele rejsen, og skal kunne fremvises på forlangende. Der kan udstedes en kontrolafgift på 750 kr. pr. rejsende uden gyldig rejsehjemmel ved kontrol.

Afbestilling

Det er muligt at afbestille en billet. Zonebilletter skal afbestilles senest to timer inden afgang. Afbestillingen sker under ”mine ordre”. Gruppebilletter og pladsreservationer skal afbestilles senest 24 timer inden afgang ved direkte henvendelse til NTs trafikservice på 99 34 11 36 mellem kl. 06:45-16:30 på hverdage eller på trafikservice@ntmail.dk. Det skyldes, at der ofte skal indsættes en ekstra bus ved større grupper. Hvis ikke afbestillingen sker rettidig, vil en evt. merudgift til ekstra bus blive faktureret til bestilleren. 

Pladsreservation til grupper med andre billettyper

I NTbestilling er det også muligt blot at reservere plads i bussen, også selvom du benytter dig af en anden billettype end en gruppebillet bestilt via NTbestilling, f.eks. rejsekort, institutionskort eller kontantbillet.

Ved bestilling af en pladsreservation skal du indtaste, hvor I skal rejse fra og til, samt hvornår I skal afsted. Du skal indtaste det samlede antal børn og voksne, der skal med på turen. Når du har valgt den rejse du ønsker, præsenteres du for rejseplanen; fortsæt og vælg herefter den ønskede leveringsmetode. Prisen sættes til 0 kr. når du vælger betalingsmetoden ”Betaling i bussen”. Når du har valgt ”Betaling i bussen” har du foretaget en pladsreservation og ikke en gruppebillet.

Pladsreservationer skal bestilles senest 5 hverdagsdøgn inden afrejsetidspunkt. Ligger afrejsetidspunktet mindre end 5 hverdagsdøgn fra bestillingstidspunktet, kan det ikke lade sig gøre at lave en reservation, og man er således ikke garanteret plads i bussen.

Du modtager kvitteringen for pladsreservationen på mail. Pladsreservationen skal fremvises ved påstigning sammen med den gyldige rejsehjemmel.

 Ved rejser internt i Aalborg Kommune ydes der ikke pladsgaranti, og der kan ikke indsættes ekstra busser i myldretiden. 

Ved rejser med DSB, skal pladsreservationen bestilles særskilt hos DSB på tlf. 70 13 14 15.

Begrænset kapacitet

Vær opmærksom på, at NT har et begrænset antal busser til rådighed, og at der er begrænset plads i busserne. Derfor er det ikke altid muligt at efterkomme ønsker om befordring af grupper.

Hvis NT ikke kan efterkomme ønsket om befordring af en given gruppe, henvises der i stedet til private turistvognmænd.

Vær opmærksom på, at busserne ikke er indrettet til medtagning af større mængder bagage.

Kun kørsel til og fra stoppesteder

NTs gruppekørsel sker efter gældende ordinære køreplaner. Dvs. at der kun tilbydes transport mellem ordinære stoppesteder på i forvejen eksisterende ruter på de tidspunkter, som fremgår af køreplanerne.

 

Du finder NT's privatlivspolitik her: https://www.nordjyllandstrafikselskab.dk/Kundeservice/Privatlivspolitik

--------------