Nordjyllands Trafikselskab

Rejseregler

På NTbestilling kan du bestille zonebilletter og gruppebilletter, samt lave pladsreservationer til rejser med NT's busser og Nordjyske Jernbaners tog.

Gruppebilletter

Når du bestiller en gruppebillet til en rejse med NT's busser eller Nordjyske Jernbaners tog internt i region Nordjylland, sendes der samtidig en anmodning om pladsreservation til NT's Trafikservice. Ved grupperejser eller dele af grupperejser med DSB eller Arriva Tog, skal billet og evt. pladsbillet købes hos det selskab, som du skal rejse med. 

Vær opmærksom på, at gruppebilletter til grupper på 8 eller flere skal bestilles senest 5 hverdagsdøgn før afrejse. Hvis I fx skal rejse mandag klokken 10.00 skal rejsen bestilles inden den foregående mandag klokken 10.00.

Der kan ikke bestilles gruppebilletter til grupper på + 50 personer. Denne begrænsning skyldes, at der lovmæssigt kun må indsættes en ekstrabus pr. tur. Ved rejser internt i Aalborg Kommune ydes der ikke pladsgaranti og der indsættes ikke ekstrabusser.

Zonebilletter

Der kan også bestilles zonebilletter til grupper på op til 8 personer eller enkeltpersoner. Rejser du/I internt i Aalborg Kommune, anbefaler vi, at I bestiller flere zonebilletter i stedet for en gruppebillet, så der er mulighed for at opsplitte gruppen på flere forskellige afgange.

Bestilling af billet

Ved bestilling oplyses om billetten skal sendes pr. e-mail eller pr. sms. Vær opmærksom på, at SMS billetten sendes til det mobilnummer, som indtastet på den enkelte bestilling. Billetten fremsendes efter endt bestilling.

Billetten er gyldig til det antal rejsende og fra det tidspunkt, der står angivet på billetten. I prisudregningen tages der højde for, at enhver betalende voksen må medtage 2 børn under 12 år gratis, og ethvert betalende barn må medtage et andet barn under 12 år gratis i bussen. Antallet af zoner fremgår af billetten.

Billetten skal forevises chaufføren ved indstigning og forevises på forlangende til det kontrollerende personale. Billetten skal opbevares under hele rejsen, og skal kunne fremvises på forlangende. Der kan udstedes en kontrolafgift på 1.000 kr. pr. rejsende uden gyldig rejsehjemmel ved kontrol.

Afbestilling

Det er muligt at afbestille en billet. Zonebilletter skal afbestilles senest to timer inden afgang. Gruppebilletter skal afbestilles senest 24 timer før afrejse. Afbestillingen sker under ”mine ordre”. 

Pladsreservation til grupper med andre billettyper

Du kan nøjes med at reservere plads i bussen til en gruppe på NTbestilling, hvis du i stedet betaler med rejsekort eller lignende.

Ved bestilling af en pladsreservation skal du indtaste, hvor I skal rejse fra og til, samt hvornår I skal afsted. Du skal indtaste det samlede antal børn og voksne, der skal med på turen. Når du har valgt den rejse du ønsker, vælger du betalingsmetoden ”Betaling i bussen”. Når du har valgt ”Betaling i bussen” har du foretaget en pladsreservation uden at have bestilt en gruppebillet, og prisen ændres til 0 kr.

Pladsreservationer skal bestilles senest 5 hverdagsdøgn inden afrejse. Ligger afrejsetidspunktet mindre end 5 hverdagsdøgn fra bestillingstidspunktet, kan det ikke lade sig gøre at lave en reservation. Du modtager kvitteringen for pladsreservationen på mail. Pladsreservationen skal fremvises ved påstigning sammen med den gyldige rejsehjemmel.

Ved rejser internt i Aalborg Kommune er der ingen pladsgaranti, og der indsættes ikke ekstra busser i myldretiden. 

Hvis en del af grupperejsen eller hele grupperejsen er med DSB eller Arriva tog, skal billetten til den del af turen, købes hos det selskab, som du/I skal rejse med. Dette gælder ikke fore rejser for mindre grupper på op til 7 personer. 

Begrænset kapacitet

Vær opmærksom på, at NT har et begrænset antal busser og tog til rådighed, og at der er begrænset plads. Derfor er det ikke altid muligt at efterkomme ønsker om befordring af grupper. Hvis NT ikke kan efterkomme ønsket om befordring af en given gruppe, henvises der i stedet til private turistvognmænd.

Vær opmærksom på, at busser og tog ikke er indrettet til medtagning af større mængder bagage.

Kun kørsel til og fra stoppesteder

NT's gruppekørsel sker efter gældende ordinære køreplaner. Dvs. at der kun tilbydes transport mellem ordinære stoppesteder på i forvejen eksisterende ruter på de tidspunkter, som fremgår af køreplanerne.